This Theme Supports a Custom FrontPage

“Definisi simple network marketing”

“Definisi simple network marketing”

(11/7/2017) Tahukah anda apa yang kita lakukan itu di namakan network marketing? Definisi simple network marketing adalah:  “Recommending and promoting what you like”.  Itu aje. Jadi, semua orang lah melakukan network marketing 🙂 Terdapat dua kategori manusia di dunia ini: Pertama: Orang yang recommend & promote perkara yang dia suka. Kedua: Orang yang dibayar keranaRead more about “Definisi simple network marketing”[…]

Masa & Duit

Masa & Duit

Isnin 3/7/2017 Teman-teman… Memang benar duit bukan segala-galanya… Tapi banyak perkara/ masalah boleh diselesaikan dengan duit. Selain itu, kita mempunyai kawalan ke atas masa kita… Masa bersama orang tersayang kita… Bayangkan kita boleh bersarapan jam 10 pagi bersama anak kecil dan pasangan kita di restoran mamak kegemaran kita, tatkala kebanyakan orang lain sedang sibuk bekerjaRead more about Masa & Duit[…]

Tentang hidup

Tentang hidup

Isnin 3/7/2017 Usah di kenang peristiwa yang lepas. Baik kejayaan mahupun kegagalan, jadikan panduan & sempadan.. Yang penting hidup hari ini & di masa akan datang.. Hidup kita, kita yang pilih, kita yang tentukan, kita yang usahakan, of course dgn izinNya…

Perli…

Perli…

26 Jun 2012 bole tak jgn perli2 org lain. apa yg u nak buat, buat lah, x yah nak perli2 yg lain. itu lah sebenarnya yg buat org lagi menyampah kat u. faham. p/s: kjah x perli kat sini, kjah cakap direct. satu lagi kita jgn eksyen2 apa yg kita ada. org yg x deRead more about Perli…[…]

Knowledge & Power

Knowledge & Power

2015 0ct 4 Pegi kursus sana sini… amik gambo sana sini… bagus tambah ilmu, & bako semangat diri sendiri & kwn2 suh tambah ilmu & semangat juga… cuma just hati2.. ikhlas nak remindkn ni – nanti x perasan kejar glamer, biz/diri x maju mana pun… “Knowledge is not power, applied knowledge is power!” It doesntRead more about Knowledge & Power[…]

Hanya ikut sistem

Hanya ikut sistem

(2015 Nov 17) [Sudah 6 thn setengah ku terlibat dlm dunia biz network marketing] Sebenarnya nak brjaya cara pantas, mudah, & dpt bnyk – x susah sngt kalau kita buat ikut sistem. Tp x de la senang sngt… kena usaha sungguh2 – rajin, gigih, konsisten, fokus (pay attention on what u r doing), pengorbanan, &Read more about Hanya ikut sistem[…]

The living Legend

The living Legend

2016 Jan 13 Semua orang tahu nak berjaya dlm sesuatu bidang tak kira any bisnes – network marketing atau conventional; any pekerjaan; dunia akhirat – nak berjaya kena ada ilmu! & Dapatkan ilmu dari mentor yang TEPAT dlm bidang tersebut yg telah pun berjaya. Jadi di bidang network marketing, siapa lagi yg paling tepat kalauRead more about The living Legend[…]